Forfatteren

Niels Vandrefalk - Foto Anne Voel

Niels Vandrefalk regnes blandt de mest kompromisløse og erfarne skuespillere på den danske skueplads. Han står i spidsen for Holberg Teatret i Sorø, som han intenst arbejder for at udvikle til et kunstnerisk fyrskib med Holberg som ikon.

 

25 år som enmandsteatret Vandrefalken sætter aftryk, ligesom 43 år i teatrets tjeneste siden debuten på Det kgl. Teater d. 16. april 1966. Derfor var det naturligt at tage navnet Vandrefalk, da den nye navnelov gjorde det muligt. Så nu hedder han ikke Niels Andersen, men Niels Vandrefalk - teaterlederen, skuespilleren, instruktøren og dramatikeren. 

Grænseoverskridende og provokerende forestillinger for både børn, unge og voksne vælter ud af ham.

Han slår ned på sårbare emner, smider dem op i luften og lader publikum gribe dem. Og inddrager publikum i en sådan grad, at man simpelthen må overgive sig til denne ildsjæl - eller blive så grueligt forskrækket…


På en måde har han genskabt det rene teater. Det som melder sig ind til publikum og forener sig med det. Hans sigte er at udvikle en kunstvilje, som tør fremhæve det politiske og etiske frem for det æstetiske.

Han gør indtryk i kraft af de mange krydsninger, der fletter sig ind og ud af hans væsen, latteren, det generøse, det tænksomme. Men han er altid til stede med den form for alvor, som minder om smerte, og som forsyner ham med det overskud, der får ham til at blive ved og ved… På trods...

 

Teater er ikke kun en begivenhed, det er en livsform. En rebel bliver aldrig for gammel.

  

67-årig forfatterdebutant med Teatergal - en forestilling om teatrets magi.
 
Relevante links til og om Niels Vandrefalk kan findes i menuen til venstre.
Niels Vandrefalk | CVR: 26022258 | Østrupvej 18, 4400 Kalundborg - DK | Tlf.: 40506687